maandag 8 februari 2010

Ecopop: duurzaam x3

Omdat een mens niet van seitan alleen kan leven (godzijdank), ook de wat minder eetbare hoogtepunten van Ecopop.

1. De shirts van Äleluja
Behoorlijk wat kledij, daar op Ecopop, maar het ecologische gehalte droop er van ver af. De hipste shirts waren die van Äleluja. Maar na een gesprekje met de standhouder werd duidelijk dat het om meer gaat dan om hip design alleen.
Over dit label is goed nagedacht. Daarvan getuigt bijvoorbeeld de waarschuwing dat je deze shirts alleen mag kopen als je ze écht nodig hebt en als je van plan bent ze tot op de laatste draad te dragen. Anders had ik vast een sturm und drang marcelleke meegenomen of een shirt met een curieuze boodschap over hamsters. Jammer dat ze nog weinig vrouwenmodellen hebben.


2. De Memogids
Een groene gids in plaats van een gouden gids. Het is weliswaar een hele stapel papier, maar ook een schat aan informatie. Gelukkig is hij ook online te bekijken.

3. Bokashi
Nee, dit heeft niets met vieze sites uit het Verre Oosten te maken, Het zijn een soort compacte compostbakken. Ik overwoog al een constructie met wormen in elkaar te zetten, maar dat hoeft dus niet. Ik vrees wel dat ze voornamelijk nuttig zijn als je een tuin hebt, want waar moet je anders met je compost heen? Misschien eens buurtgenoten zoeken om een deal mee te sluiten.
Of het echt verantwoord is, moet ik nog uitzoeken. Dit filmpje heeft een hoog tellsell gehalte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten