maandag 25 januari 2010

Lipbalsem

In het ene boekje met tips zeggen ze dat je lipbalsem met bijenwas moet kopen, in een volgend boekje vertellen ze meteen hoe je dat zelf kunt maken. Een goed idee, want de meeste lipbalsem die je in de winkel koopt, bestaat uit vaseline, oftewel petroleum.

Je hebt nodig: 1 lepel bijenwas, 2 lepels zonnebloemolie of amandelolie, 1 theelepel honing en eventueel essentiële olie. (Veganisten raad ik aan erop los te expirimenteren met cacaoboter, sheaboter, en andere ongein ipv was en honing). Smelt de bijenwas en zonnebloemolie au bain marie, voeg de honing toe, voeg eventueel enkele druppels essentiële olie naar keuze toe. Zorg dat het een egaal mengsel is. Giet het snel in een potje. Laat het geheel stollen. Et voilà. Spendeer dan veel tijd om je pannetje af te wassen.

Mijn eerste poging mislukte wegens een verkeerde verhouding van ingrediënten, de tweede leverde een aardig smeersel op. Alleen blijft de honing op de bodem zitten, misschien laat ik die de volgende keer gewoon weg. Ik ga nog eens proberen te ontdekken of je hier ook makkelijk een kleurtje of glossy effect aan kan toevoegen.

1 opmerking:

  1. Glimmen je lippen nu als zou je meespelen in een Lancome reclame?

    BeantwoordenVerwijderen